Praha - Sicílie příští rok přímo a levně s Ryanair

18.08.2016 12:44

Nové možnosti pro jachting v atraktivním místě se pro příští rok otevírají od 28.3. Pravidelnou leteckou linku z Prahy do sicilského města Trapani začne provozovat nízkonákladová letecká společnost Ryanair pověstná levnými letenkami (bez zavazadel :-( ). Z Česka na západ Sicílie budou její letadla mířit dvakrát týdně. 

Na Sicílii lze půjčit jachtu na více místech. Některé jsou ovšem takřka bez údržby (znáte z Chorvatska). Největší charterová společnost Kiriacoulis má na Sicílii dvě základny. SANT AGATA slouží na SV jako výchozí místo pro cesty na sopečné Lipari, MARSALA, která je na dohled od Trapani, pak umožní prozkoumání ostrovů na západ od Sicílie, málo navštěvovaných a atraktivních pro potápění. Sezóna i s koupáním je skoro o 2 měsíce delší jak v Chorvatsku a moře mívá i 30°C. V Itálii nejsou vyžadovány kapitánské průkazy. V srpnu bývá v této oblasti jen mírný vítr, vhodný i pro začátečníky nebo rodinné jachtění.

Ceny letenek mají začínat na jaře na 859 Kč, ale lze očekávat jejich vyšší cenu v létě. I tak může být nakonec cesta levnější než do Chorvatska autem a je z toho tedy zajímavá alternativa.