Pozor na piráty!

31.01.2013 23:33

Pravda, v klasických evropských jachtařských destinacích teď asi moc jachtařů nebude brázdit širá moře, nicméně v exotičtějších lokacích lze úspěšně jachtit i v této době.

A právě v těch vskutku více exotických lokacích (Afrika, jižní Amerika, Indonésie, apod.) máte v porovnání s kupříkladu Středozemním mořem o něco větší šanci, že narazíte na nemilé překvapení - a sice piráty.

Yachtmeni - pirátská vlajka

 

Ačkoliv většina lidí považuje pirátství za jev patřící spíše do dávné historie, fakt je, že v posledních několika (desítkách) letech je tento jev na vzestupu a v některých exponovaných oblastech (typu Somálsko) jej rozhodně nelze ignorovat!

Pokud zrovna plánujete jachetní výpravu do některé z těchto méně typických a potenciálně rizikovějších oblastí, určitě vám neuškodí se podívat na mapu s registrovanými pirátskými aktivitami.

Mapa je průběžně aktualizována a při prokliknutí se na konkrétní události je užitečné si přečíst, jak jednotlivé pirátské pokusy proběhly a jak se jim posádky lodí případně ubránili (v těch lepších případech...).

Yachtmeni - Live Piracy Map, pirátská mapa