Krym - jachtařů ráj?

31.05.2014 22:56

Tak nyní rozhodně ne, ale plány pana Putina jsou prý velké!

Po nedávné ruské anexi krymského poloostrova cestovní ruch v oblasti jachtingu dramaticky poklesl (překvapivě...). Podle Vladimíra Glinyanika, prvního viceprezidenta Jachtařské Federace v Sevastopolu, se počet jachet v Sevastopolu po ruském obsazení ("původně") ukrajinského Krymu 3x snížil. Většina jachet se přesunula do ukrajinských přístavů, do Turecka a Řecka. Každopádně dopady na jachtařský turistický ruch na Krymu jsou velmi zásadní!

A tak ruský prezident Putin, muž (téměř) neomezených možností, přišel se skvělým nápadem - ruská vláda zainvestuje 2 miliardy dolarů do rozvoje jachtařského turismu na Krymu.

 

A plány ruské vlády jsou vskutku ambiciózní - do roku 2020 chtějí v největších městech regionu vybudovat 15 nových marín a vytvořit až 6 000 nových pracovních míst.

Kromě vytvoření nové infrastruktury rovněž plánují další opatření, která by dále zatraktivnila Krym a ruské teritoriální vody zahraničním jachtařům. Kupříkladu zjednodušit vstupní procedury, eliminovat administrativní překážky a propagovat místní jachtařský turismus, například pořádáním jachtařských festivalů.

 

Tak uvidíme, zdalipak naše 18. výprava náhodou nepovede na Krym... :-o)