Jarle Andhoy pluje k Antarktidě všem navzdory!

02.02.2012 09:55

Nor Jarle Anhoy pluje na své lodi Nilaya k Antarktidě navzdory Novozélandským úřadům uctít památku kamarádů. Novozélandským úřadům je trnem v oku a tak se ho pokusili deportovat. Andhoy však stihl odjet dříve, než se jim to podařilo. Na palubě však zůstal opravář jachet s novozélandským občanstvím, který si podle všeho ale na pobyt nijak nestěžuje. Novozélandké úřady Andhoye viní, že nemá potřebné povolení a vybavení (Andhoy si nevzal EPIRB bóji pro lokalizaci, aby nemohl být zachraňován a neohrozil tak záchranáře).

Milý Jarle, boj s úředním šimlem je někdy těžký a tak věz, že nám se podařilo zjistit, že ani Odysseus neměl (ne)potřebná povolení a na cestu se vydal! Držíme ti tedy palce a posíláme ještě jednu radu! Vyvěs na stožár hrdě českou vlajku, třeba tě nechají novozélandské úřady v mezinárodních vodách Antarktidy napokoji. Podle dostupných zpráv se tam totiž žádná česká vojenská loď, která by tě mohla zkontrolovat, nepohybuje!

 

Další informace: https://www.sail-world.com/USA/Andhoy-refutes-Berserk-criticism:-She-was-my-little-floating-tank./81283