Jachta Steva Jobse může vyplout

29.12.2012 22:46

Před časem jsme psali o dostavění super moderní jachty Venus, kterou si vyprojektoval samotný Steve Jobs (a jejíhož dokončení se už bohužel nedočkal).

Nicméně ačkoliv byla jachta připravena v nizozemském přístavu Aalsmeer k vyplutí již koncem října, díky finančnímu sporu s francouzským designérem Philippem Starckem byla loď od svého dostavění zadržována a nemohla vyplout.

Philipp Starck na jachtě Venus úzce spolupracoval se Stevem Jobsem a byli si údajně díky tomu velmi blízcí - což byl podle Starckova právníka důvod, proč jejich dohoda o spolupráci nebyla formálně sepsána.

Po dokončení jachty Starck vznesl požadavek na vyplacení 3 miliónů Eur za svou práci na jachtě, díky čemuž byla jachta zadržována v přístavu.

 

 

Po necelých dvou měsících byla Philippu Starckovi vyplacena blíže nespecifikovaná suma a lodi Venus tak již nic nebrání ve vyplutí z Amsterdamu směrem do USA, kde bude jachta sloužit Jobsově rodině.

Vlastně jedna věc vyplutí ještě brání, a sice lepší počasí, na které kapitán lodi čeká. Tak tedy hezké počasí a šťastnou plavbu :-)