Bavaria dala Grand Soleil košem

07.07.2013 21:07

Téměř dvouletý svazek výrobců jachet Bavaria a Grand Soleil je u konce. Podle vedení firmy Bavaria se společnost rozhodla oddělit od Grand Soleil, aby se mohla plně koncentrovat na výrobky Bavaria a být tak plně připravena v nejlepší pozici a kondici, až se trh jachet opět zotaví.

Yachtmeni - Bavaria logo  Yachtmeni - rozvod  Yachtmeni - Grand Soleil logo

 

Ke koupi výrobce jachet Grand Soleil německým výrobcem jachet Bavaria došlo na konci roku 2011, což byl výsledek operace / dohody s věřiteli, která zabránila bankrotu firmy Grand Soleil. Bavaria k akvizici přistoupila s vidinou opětovného budoucího růstu trhu jachet po krizi v letech 2008-2009.

Do restrukturalizace Grand Soleil Bavaria v průběhu dvou let nainvestovala přes 40 miliónů eur a výsledky se podle ní dostavily - nové produkty, efektivnější výroba, větší podíl na trhu a vylepšená síť prodejců. Nicméně odvětví jachet stále prochází recesí a obzvláště italský trh, na kterém je Grand Soleil velmi závislý, je ve velkém útlumu. Grand Soleil navíc potřebuje další investice, aby rozšířil svou působnost jednak do jiných segmentů než "Performance", ale i na nové trhy. A Bavaria si realisticky přiznala, že se potřebuje soustředit na svůj klíčový domácí business a aktivity obou firem tak budou opět odděleny.