11. expedice - den druhý

25.08.2013 22:52

I italský Karel Gott se v průběhu noci unavil a my se tak v klidu mohli vyspat do doby, než nás probudily první ranní paprsky (tedy ty z nás, co spali na palubě).
Po ranním koupání a vydatné snídani jsme vyrazili k cílům dnešního dne - ostrovům Aliculi a Filiculi. Čekala nás relativně klidná plavba za mírného větru, i na plachtičky došlo. Ale hlavně došlo na nejkrásnější delfíní zážitek ze všech našich výprav. Zhruba na půli cesty mezi Sicílií a Aliculim jsme potkali 2 velká hejna/stáda delfínů čítající celkem cca 15 delfínů a zřejmě jsme jim byli natolik sympatičtí, že s námi skotačili o sto šest a my z toho natočili suprovní videa (a už se nemůžeme dočkat na jejich sestříhání :-)
V podvečer jsme dorazili k Aliculimu, kde jsme se za posledních denních paprsků vykoupali a již za tmy jsme pak dorazili k našemu dnešnímu cíli - ostrovu Filiculi.
Celkem jsme dnes urazili cca 66 nm a na kotvení jsme si připravili jednu perličku - kotvíme vedle megajachty Seanne, jejíž pronájem na týden stojí 462 tis Eur :-o)