Výjimečný večer Yachtmenů!

14.02.2014 21:13

Včera večer zažili Yachtmeni vskutku výjimečný večer! Nebojte, nebudeme zde vynášet pikantní historky z našich ložnic... :-o)

Ale včerejší večer byl výjimečný tím, že naši plenární schůzi navštívila významná osobnost! A nebojíme se říct přímo celebrita! Tedy pokud pod pojmem celebrita nemyslíme nutně mediálně široce známou osobu typu Helenky Vondráčkové...

Nicméně o co méně známa širokým masám, o to zajímavější a obdivuhodnější byla ta naše včerejší návštěva. A nebudeme to už déle protahovat - včera jsme poseděli a výborně si popovídali s jedním z "idiotů" - Ivanem Orlem.

Yachtmeni - Ivan Orel

 

Pokud náhodou netušíte, o jakých "idiotech" tady mluvíme, pak vězte, že jsou to ti, kteří si postavili vlastní loď (volnou repliku Victorie - plachetnice, s níž Fernão de Magalhães poprvé obeplul svět) a s tou pak sami obepluli ten svět. A o této události Ivan Orel napsal knihu "Idioti na plavbě kolem světa" (před časem jsme o ní psali v naší sekci Doporučujeme).

S Ivanem jsme si krásně popovídali, probrali nejrůznější úseky jejich plavby na Viktorce (jak své plachetnici sami říkali) a co bychom to byli za fanoušky, kdybychom si sami nepořídili tuto výtečnou knihu, navíc s osobním věnováním od autora a kouskem plachty Viktorky (jakožto záložky). V našich knihovničkách bude zaujímat čestné místo!

Yachtmeni - Ivan Orel

 

A Ivanovým vyprávěním a jeho knihou nebyli fascinováni pouze "hustý týpci Yachtmeni", nýbrž i křekhé dívenky - fanynky drsných Yachtmenů (a teď už i Ivana :-).

Yachtmeni - Ivan Orel

 

Co říci závěrem? Příběh Ivana a jeho kamarádů "idiotů" je vskutku výjimečný, obdivuhodný a pro 99,9% obyvatelstva bohužel i nepředstavitelný a nerealizovatelný. Anebo si někdo z vás dokáže představit, že by na skoro 10 let (4 roky stavby Viktorky a 5 let plavby kolem světa) přetrhal své veškeré vazby jenom pro to, aby si splnil svůj "bláznivý" sen? My tedy ne, ale o to větší má Ivan Orel & spol. (věříme že nejen náš) respekt!!!

 

Pokud vám nejsou cizí moře, lodě a neuvěřitelné lidské příběhy - pak si rozhodně knihu Idioti na plavbě kolem světa nenechte ujít! Více o knize: