Máte rádi Itálii? Kupte si ostrov!

19.07.2013 18:43

Před časem jsme vás lákali na koupi některého z řeckých ostrovů a dnes tu máme pro změnu tip ke koupi ostrova v zemi galského kohouta.

Řeč je tentokrát o jednom z ostrůvků v blízkosti Sardínie - ostrově Budelli. Ten se zároveň nachází i v těsné blízkosti malebného ostrova Korsika, takže se v případě nudy můžete třeba i vydat po stopách kapitána Kakájeva! ;-)

Yachtmeni - italský ostrov Budelli na prodej

Výhodou ostrova Budelli je, že se na něm rozhodně neztratíte - má totiž rozlohu pouhých 1,6 km2. Mezi jeho další výhody patří příslušnost k národnímu parku La Maddalena (takže panensky krásná příroda je zaručena - viz např. tzv. Růžová pláž "Spiaggia Rosa" - vpravo dole na spodním obrázku) a vskutku lidová cena 5 mil. EUR (za tuto cenu ostrov prodává soukromá společnost z Milána, která se tak nějak dostala do finančních potíží...).

Yachtmeni - italský ostrov Budelli na prodej

Naopak některým škarohlídům by možná mohlo vadit, že právě díky k příslušnosti k národnímu parku zde platí poněkud přísnější pravidla a na ostrově se tak nesmí stavět... :-/ Nicméně na ostrově se má nacházet pár rozbořených budov - takže pokud k vašemu štěstí potřebujete stěnu z cihel - tak i toto by neměl být problém. A pro nenáročné romantiky je zda klasika - širák či obyčejné "áčko" ;-o)